Peraire incompleix la Llei d’Accessibilitat i Supressió de Barreres Arquitectòniques, Urbanístiques i de la Comunicació

 

Bloc-Compromís es reuneix amb tècnics de COCEMFE per acreditar la viabilitat d’un projecte d’accessibilitat per facilitar l’accés a l’església des de La Plaça a les persones amb mobilitat reduïda.

550097_240830002710680_1496491577_n[1]Carlos Garcia, Portaveu de Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Torreblanca, denuncia que l’Ajuntament incompleix la llei d’accessibilitat al negar-se per dues vegades a aprovar en Plenari una proposta per a redactar un projecte d’accessibilitat per arribar a l’església parroquial.

Vistes les reiterades negatives de l’Alcalde i tot l’equip de govern, format pels regidors del PP i la trànsfuga del PSOE, Mª Carmen Gual, a la redacció del projecte d’accessibilitat Bloc-Compromís de Torreblanca es va posar en contacte amb COCEMFE,  una O.N.G. d’àmbit estatal i sense ànim de lucre, que el seu principal objectiu és la promoció i defensa dels drets de les persones amb discapacitat física i orgànica, i la millora de la seva qualitat de vida fins a aconseguir la seva plena integració, educativa, laboral i social. COCMFE agrupa a més de 1.500 organitzacions de persones amb discapacitat física i orgànica de tot  l’estat.

El primer fruit d’aquest contacte ha estat la visita d’un tècnic que en companyia del Portaveu municipal del Bloc-Compromís ha visitat la plaça Ramon y Cajal, situada davant l’església de Torreblanca, i ha estudiat les possibles solucions (que n’hi ha) i s‘ha compromès en fer-nos arribar l’informe que podria ser la base per a redactar el  projecte definitiu.

En aquest moment l’Ajuntament amb la negativa a buscar solució, esta incomplint la Llei 1/1998 d’Accessibilitat i Supressió de Barreres Arquitectòniques. Cal recordar que fa pocs anys es va remodelar la plaça, una remodelació rebutjada per tota la localitat i que, a més,  no va tindre en compte les obligacions contemplades en la citada llei.

Bloc-Compromís pensa en les persones, principalment en les més febles, com ho són els nostres majors i les persones amb mobilitat reduïda i es compromet amb ells, per tant seguirem presentant propostes al respecte fins aconseguir la redacció del projecte.

Arxivat en: General, Sanitat i Benestar Social, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *