Perquè el Tribunal Administrativo Central de Recursos Contractuales ha suspés el procediment de contractació del PAI del golf de Torreblanca.

La suspensió dictada per aquest Tribunal, que depén del Ministerio de Hacienda, ha estat
motivada pels mateixos motius d’indefinició existents en les bases, que des de Bloc-Compromís per Torreblanca havíem informat.

L’executiva local de Bloc-Compromís per Torreblanca afirma que “cada vegada hi ha més evidències sobre les irregularitats existents en el plec de condicions per l’adjudicació del PAI del golf”. La paralització dictada pel Tribunal de Recursos Contractuales s’ha dut a terme a conseqüència del recurs fet per la Sareb (el “banco malo”) motivat per “la falta de definició respecte als costos que ha d’assumir l’agent urbanitzador”. Hem de recordar que nosaltres ja havíem advertit sobre aquestes i altres mancances de les bases en la reunió informativa pública celebrada en la biblioteca municipal i en l’anterior nota de premsa.

Aquesta novetat suma un nova inseguretat al projecte del golf i hauria de fer pensar l’equip de govern municipal que va qualificar de gran èxit la presentació de la Sareb quan, en realitat, és la mostra palpable d’un fracàs.

Des de Bloc-Compromís per Torreblanca ens plantegem un interrogant: “per què els mateixos que es presenten com una Agrupació d’Interès Urbanístic per aconseguir ser l’agent urbanitzador d’aquest PAI recorren les bases d’adjudicació?” Ja vam explicar en la Biblioteca, que aquestes bases tenien tanta inseguretat jurídica que farien que no es presente ningú; com així ha sigut. Cap empresa va presentar plica per aconseguir una obra de més de 58 milions. Què estrany, no? A més, si la Sareb aconseguia la paralització, s’assegurava que ningú es presentara i evitar així els problemes que es derivaven dels defectes de les bases.

De manera precipitada, la Sareb decideix constituir-se en Agrupació d’Interés Urbanístic amb més propietaris; i diem de manera precipitada perquè encara no s’ha constituït, ja que només han manifestat la voluntat de constituir-se. Ara la Sareb es salta totes les bases i se’n va directament a negociar amb l’ajuntament el conveni que haurà de signar. O siga que el govern municipal ens ha situat en el centre d’una operació purament especulativa
amb poques esperances d’acabar bé. “La Sareb no és una urbanitzadora, és un banc que intenta només augmentar el preu dels seus terrenys per vendre’ls. No l’importa si el projecte tindrà èxit o no; el banco malo només intenta rendibilitzar els actius que li han arribat del desastre del sector urbanístic”.

Una vegada signat el conveni i convertit en Agent Urbanitzador, el més probable és
que intente guanyar temps per vendre, si pot, eixa condició d’agent urbanitzador i els seus
terrenys.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *