Postura de Bloc-Compromís per Torreblanca sobre la modificació de normes urbanístiques que pretén la Cooperativa Doñana Torreblanca.

Solar objecte de la polèmica.

Fa uns dies la Cooperativa Doñana Torreblanca va escriure un post en la seua pàgina de facebook que ens contestava a la  nota de premsa que el7set havia publicat (http://el7set.es/art/3104

0/bloc-compromis-per-torreblanca-obrira-a-tot-el-poble-un-debat-public-sobre

-el-projecte-del-golf?

fbclid=IwAR2K5J62cdIzgnHO6b5iZRaf6Lo7FlEvZwMBOodcvFPJRMvbTAXhvEKLZ5Y) dient el següent:

 

“Ahora ? Después de casi cuatro años de gobierno compartido. 

Que dicen sus socios de gobierno y la Sra. Concejala de Urbanismo? 

Ahora no comparten decisiones y resoluciones de esta Concejalía en materia de urbanismo, durante estos cuatro años, que han aprobado todo el equipo de gobierno?

Para ese viaje no era necesario alforjas.”

 

Bloc-Compromís sempre ha tingut clara la seua postura respecte a les pretensions de Doñana Torreblanca i l’ha mostrat de manera igual de clara davant els dos regidors que té. Segons ens va informar l’encara portaveu, Carlos García, ell es va reunir amb representants de la cooperativa i els la va fer saber, però com pareix que no els ho va deixar prou clar els ho explicarem ara.

En primer lloc considerem que la persona que va adquirir el solar, ja havia de conèixer les limitacions que tenia: part d’eixe solar, sobre una quarta part, és propietat de l’Ajuntament de Torreblanca i, a més, la façana que dóna a la mar està afectada per una divisòria marcada per la Direcció General de Costes. Això està així des de fa 20 anys aproximadament i, amb tota seguretat, ho van tindre en compte a l’hora de valorar el preu que van pagar pel solar.

Per a solucionar el problema de què la propietat està compartida amb l’Ajuntament, poden fer dos coses; comprar-lo o compartir el projecte amb la corporació, ja que cadascú per les seues no poden fer absolutament res. Pareix que ahí tenen un conflicte, però no amb nosaltres precisament.

El problema del límit de la zona d’afecció de costes és diferent. Existeix un conflicte obert entre la Direcció General de Costes i l’Ajuntament, el qual no accepta aquesta línia d’afecció i nosaltres també considerem que ha de ser així ja que aquest solar està dins de les normes subsidiàries que el qualifiquen com urbà i la Direcció General de Costes va fer en el seu moment un informe favorable donant la conformitat a què així fora.

Però Doñana Torreblanca vol acceptar la línia d’afecció de Costes i a canvi vol que l’Ajuntament augmente les altures per a guanyar els metres que perd per la línia de costes i ahí és on Bloc-Compromís no estem d’acord. Com hem dit al principi, quan van comprar el solar ja sabien què hi havia i ara pretenen treure un benefici major. Nosaltres a això li diem especulació i estem totalment en contra. Nosaltres no fem urbanisme a la carta, adaptat al interessos personals, nosaltres no col·laborem en l’especulació. No anem a permetre un augment d’altures perquè interessa a un particular. Cal pensar també que no seria tan fàcil fer efectiva eixa modificació d’altures ja que qualsevol persona que es puga sentir afectada podria al·legar perjudicis amb molta raó. En aquesta situació podrien trobar-se els propietaris d’apartaments de l’edifici del costat que, en el moment de la compra, sabien que podrien tindre un edifici colindant de la mateixa altura que el seu i no amb dos o tres altures de més.

Com hem dit no anem a participar en una operació que, tal com l’han presentat, pareix ser merament especulativa ja que pretén augmentar el valor d’un solar que van comprar, segurament al preu que marcava la problemàtica que hem explicat.

De tota manera la nostra forma de procedir no coincideix amb la de la corporació municipal i pensem que tot conflicte s’ha de tractar i buscar solució conjunta amb total transparència. Pel que sabem, no és el que s’ha fet des de la corporació municipal. Bloc-Compromís creu que s’ha de donar solució a aquesta situació, més encara quan els dos propietaris del solar depenen inseparablement un de l’altre. Els interessos de la cooperativa i de l’Ajuntament són, o almenys haurien de ser, comuns. Per tant si consideren convenient tractar el tema amb l’executiva local de Compromís els explicarem el que pensem i col·laborarem en trobar una solució que vaja bé a les dos parts.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *